Home | Contact  
  Home | info@verkeersschool-daneel.nl
 

Rijschool - Tussentijdse toets (TTT)

 

 

Tussentijdse toets (TTT)
Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.
Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

Na afloop van de toets kan je instructeur een adviesformulier voor je uitdraaien. Op het formulier heeft de examinator per onderdeel advies uitgebracht (uitleg formulier). Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken.
Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen manoeuvres (auto). Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.
De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. De nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen.


Vrijstelling (TTT)
Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende auto-examen.
Voor de motor is alleen een tussentijdse toets mogelijk voor het examen verkeersdeelneming.

© Copyright Rijschool Daneel Bodegraven | info@verkeersschool-daneel.nl | Sitemap