Home | Contact  
  Home | info@verkeersschool-daneel.nl
 

Rijschool - Motor (A1, A2, A)

 

 

Praktijk examen
Het praktijk examen voor de motor (A-beginner) bestaat tegenwoordig uit twee onderdelen de eerste is voertuigbeheersing (het AVB examen) en als tweede het examen verkeersdeelneming (het AVD examen). Hieronder zijn in het kort de twee examens beschreven.


Examen voertuigbeheersing (AVB)
Het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor bestaat uit in totaal twaalf oefeningen, ingedeeld in vier clusters.

Klik hier om de oefeningen te bekijken.

Naast de vier verplichte oefeningen kiest de examinator er drie uit de overige acht, dus in het totaal zeven oefeningen.

Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing, ontvang je een uitslagformulier waarmee je kunt opgaan voor het examen verkeersdeelneming. Het uitslagformulier is één jaar geldig.

Examen verkeersdeelneming (AVD)
Het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de motor duurt in totaal 55 minuten.

Eerst heb je een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum. Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereidings- en controlehandelingen bij de examenmotor.

De rit
Daarna gaat de examenrit van start. De examinator en je rij-instructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op uw kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Acties
Klik hier om onze leuke actie te bekijken voor jou als motorcursist.

 

© Copyright Rijschool Daneel Bodegraven | info@verkeersschool-daneel.nl | Sitemap